עוגת גבינה אפויה – איך מכינים עוגה ברמה גבוהה

אחת העוגות האהובות ביותר על ישראלים רבים, היא עוגת גבינה. אנחנו יכולים למצוא אותה בלא מעט תפריטי קינוחים במסעדות ובתי קפה, לא מעט אנשים מכינים אותה מעת לעת ומגישים לאורחים ולבני הבית, יש גם כאלה שדואגים לשדרג אותה בצורות שונות, בין אם זה באמצעות מרכיבים שהם מוסיפים למתכון המקורי ובין אם זה באמצעות תוספות חיצוניות.

אנחנו יכולים למצוא מתכונים שונים עבור עוגות גבינה, אחד מהמתכונים הפופולאריים ביותר זו עוגת גבינה אפויה. למתכון זה אנחנו נתייחס בחלק הבא של המאמר.

לפני כן, חשוב לומר, מדובר בעוגה שמתאימה לכל ימות השנה (לא רק לחג שבועות), היא מאוד פשוטה להכנה, ומן הסתם, אם אנחנו רוצים להכין עוגה כזו, רצוי שנוודא תחילה שיש לנו את כל המרכיבים והאמצעים הנדרשים.

איך מכינים עוגת גבינה אפויה

בשביל להכין עוגת גבינה אפויה, אנחנו צריכים שלושת רבע מארז של ביסקוויטים פתי בר, ו-85 גרם חמאה לבסיס של העוגה, ובשביל העוגה עצמה, אנחנו צריכים 3 ביצים, שלושת רבע מיכל שמנת חמוצה, 2 כפות של אינסטנט פודינג וניל, כוס סוכר, שקית סוכר וניל, גרידת לימון, 400 גרם גבינה לבנה, ו-2.5 כפות קורנפלור.

תחילה עלינו להכין את הבסיס, לטחון את הביסקוויטים ולערבב את החמאה, לאחר מכן נתחיל בהכנת העוגה עצמה, נקציף את הביצים, נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב עד שתצא לנו תערובת ללא גושים. בשלב הבא נחבר בין השניים, כשהבלילה תהיה על הביסקוויטים, ואז נחמם בתנור למשך שעה ארבעים וחמש דקות, תחילה על 200 מעלות, לאחר מכן 150 ולבסוף על 45 מעלות. בסיום האפייה יש להכניס את העוגה למקרר למספר שעות.

שתף:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבות נוספות:

מתכונים לפסח – איך מכינים את עצמנו לחג

אנשים ששומרים על כשרות בפסח, קרי אינם אוכלים חמץ, צריכים להכין את עצמם מבעוד מועד על מנת שיוכלו לספק לעצמם וכן לאורחים שלהם מנות מתאימות, בין אם זה בארוחת החג ובין אם זה במהלך חול המועד.

רוצה להשאר מעודכן?

הזן דוא״ל ונדאג לעדכן אותך בכל מה שחם בתחום האוכל