אם בעבר זה היה מאוד בעייתי, שכן לא היו מספיק מרכיבים ואיש גם לא חשב שאפשר לייצר מנות עם מרכיבים שונים, הרי שכיום זה אחרת. היום אנחנו יכולים ליהנות ממגוון רחב של מתכונים שמתאימים לפסח. אפשר למצוא אותם באתרי אינטרנט, בלוג אוכל, עיתונות כתובה, תוכניות טלוויזיה ועוד.
השינוי חל בזכות העובדה שהיום אנחנו יכולים למצוא הרבה מאוד תחליפים לחמץ, חלקם אגב נמצאים בשימוש גם בשאר ימות השנה, למשל, מאכלים ללא גלוטן, אינם מכילים חיטה ולכן אפשר להשתמש גם בהם. מן הסתם, כשאנחנו מחפשים מתכונים לפסח, עלינו לוודא שאכן כל מה שנמצא במתכון הוא כשר ואפשר להשתמש בו במנה.
מה אנחנו יכולים להכין בפסח
המנות הבסיסיות, הן מנות שמלכתחילה לא מכילות חמץ, בין אם מדובר בבשר, דגים, מרקים, סלטים, פירות רגילים ויבשים. דברים שאנחנו יכולים להכין ולצרוך אותם במשך שבוע ימים.
מעבר לכך, אנחנו צריכים גם מנות שיספקו אותם בחלקים שונים של היום, ואינם יכולים להכיל את המרכיבים שציינו. כאן אנחנו יכולים ליהנות מלחמניות, עוגות ועוגיות, פנקייקס ועוד שורה ארוכה של מנות שאינן כוללות כאמור קמח רגיל. חלק מהן אפשר להכין עם קמח מצה ומי שרוצה, יכול גם להשתמש בסוגי קמחים אחרים שמתאימים לחג.
לפני שאנחנו מכינים ארוחת חג, רצוי לחפש מתכונים מיוחדים, כך נוכל להפתיע את האורחים שלנו וגם נוכל לאתגר את עצמנו בהכנת ארוחת חג מיוחד.