מתכונים טבעונים – יותר בריא, יותר טעים

לא הרבה אנשים מודעים לכך, אבל על פי לא מעט נתונים, ישראל היא מעצמה טבעונית, בוודאי ביחס לכמות האוכלוסייה שלה. ישראלים רבים, צעירים ומבוגרים הפכו להיות טבעונים עם הזמן, כמות המסעדות הטבעוניות בישראל היא יחסית מאוד גבוהה, כמעט בכל מסעדה אפשר למצוא מנות טבעוניות, וכן בחנויות רבות, כולל סופרמרקטים "רגילים", ניתן למצוא מדפים שלמים של תחליפי בשר וגבינות שמיועדות עבור מי שאוכל אוכל טבעוני.

לכן, זה לא מפתיע שאנחנו יכולים למצוא גם מגוון רחב של מתכונים עבור מאכלים טבעונים שונים, בין אם זה בבלוגים ואתרים שעוסקים באוכל, ולא רק בכאלה שקשורים ישירות לתזונה טבעונית, ספרי אוכל, בעיתונות הכתובה והדיגיטלית, וכן אנחנו יכולים לראות בתוכניות בישול שונות כמות רבה של משתתפים אשר מציעים מנות טבעוניות ברמה גבוהה.

לפני שנסביר מעט על מתכונים טבעונים, חשוב להבהיר למי שעדיין איננו מבין את ההבדל בין צמחונות לטבעונות, כיצד זה בא לידי ביטוי במתכונים השונים. אדם צמחוני איננו אוכל בשר ודגים. אך הוא כן אוכל מרכיבים מהחי, קרי ביצים, גבינות, מוצרי חלב וכדומה. אדם טבעוני לעומת זאת, ימנע גם מאכילת מוצרים כאלה. הוא יאכל אך ורק מוצרים מן הצומח.

באופן טבעי, כמות המרכיבים שהוא יוכל לאכול היא נמוכה יותר, וכן הוא יצטרך להשלים מרכיבים כמו ברזל, סידן וכדומה, ממקורות שונים. לכן, הוא יאכל יותר עדשים, יאכל יותר קטניות, וכן הוא יצרך תוספים ודברים חיצוניים.

אילו מתכונים טבעונים אנחנו נמצא ומה הם מכילים

כל מי שמכיר את העולם של התזונה הטבעונית יודע, שאפשר למצוא שם כמעט הכל. החל מפשטידות, קציצות, פסטות, אורז, עדשים ומאכלים אחרים שכולם על טהרת המוצרים מן החי, וכלה במוצרים שבמקור אומנם מכילים בשר וגבינות, אך כאן אנחנו יכולים ליהנות מתחליפים שלהם. למשל, פיצות עם גבינה טבעונית ופפרוני טבעוני, מוצרי בשר עם תחליפים בדמות סייטן, גלידה טבעונית (על בסיס חלב שקדים) ועוד.

בעיקרון, מתכונים טבעוניים כוללים הרבה ירקות, עדשים, בטטות ותפוחי אדמה וכן מוצרים מיוחדים שנוצרו עבור אנשים שאינם אוכלים מוצרים מהחי כמו טופו וכאמור, סייטן.

שתף:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבות נוספות:

עוגת גבינה אפויה – איך מכינים עוגה ברמה גבוהה

אחת העוגות האהובות ביותר על ישראלים רבים, היא עוגת גבינה. אנחנו יכולים למצוא אותה בלא מעט תפריטי קינוחים במסעדות ובתי קפה, לא מעט אנשים מכינים אותה מעת לעת ומגישים לאורחים ולבני הבית, יש גם כאלה שדואגים לשדרג אותה בצורות שונות, בין אם זה באמצעות מרכיבים שהם מוסיפים למתכון המקורי ובין אם זה באמצעות תוספות חיצוניות.

מתכונים לפסח – איך מכינים את עצמנו לחג

אנשים ששומרים על כשרות בפסח, קרי אינם אוכלים חמץ, צריכים להכין את עצמם מבעוד מועד על מנת שיוכלו לספק לעצמם וכן לאורחים שלהם מנות מתאימות, בין אם זה בארוחת החג ובין אם זה במהלך חול המועד.

רוצה להשאר מעודכן?

הזן דוא״ל ונדאג לעדכן אותך בכל מה שחם בתחום האוכל