מתכון לפיצה – איך מכינים פיצה כמו באיטליה

אם נעשה סקר בקרב צעירים ומבוגרים, מה המאכל האהוב עליהם, סביר להניח שפיצה תדורג באחד המקומות הגבוהים ביותר, לא רק בישראל אלא במקומות רבים בעולם. לראיה, כמות הפיצריות, כמות המסעדות האיטלקיות ובכלל שמציעות מנות פיצה שונות וכן כמות המתכונים לפיצה.

אם בעבר היינו יכולים לחשוב על מתכונים לפיצות רגילות, או מתכונים שכוללים פיצות עם תופסות כמו זיתים ופטריות, אזי שעם השנים אנחנו יכולים למצוא יותר ויותר מתכונים שמציעים לנו פיצות מגוונות עם מרכיבים שונים. בין היתר, אנחנו יכולים למצוא היום מתכונים גם לפיצות שכוללות בשר וחלב וגם פיצות טבעוניות שכוללות תחליפי גבינה ותחליפי בשר.

מתכון קלאסי לפיצה

הפיצה הקלאסית כוללת מרכיבים מאוד פשוטים. קמח, שמרים יבשים, סוכר, מלח, שמן זית, מים פושרים. כמו כן, יש להוסיף לכל זה את המרכיבים לרוטב העגבניות שמעל הפיצה, והוא כולל שמן זית עגבניות קלופות, שיני שום, צרור בזיליקום טרי, סוכר, מלח, רסק עגבניות ואורגנו. מעבר לזה צריך גם גבינה קשה מגוררת וכן את כל התוספות שאנחנו רוצים לשים על הפיצה. חלק מהתוספות נשים כפי שהן, חלק נצטרך לבשל לפני שנניח אותן על הפיצה.

בתחילה נכין את הבצק, אחרי שהוא יטפח אנחנו נפרוס אותו, נרדד, ואז נשים את כל המרכיבים, ונכניס לתנור בשביל לאפות את הפיצה, עד שהיא תהיה מוכנה.

צריך להדגיש, אנחנו לא מציינים את הכמויות, מאחר וזה תלוי בכמות המנות שרוצים להכין.

שתף:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבות נוספות:

עוגת גבינה אפויה – איך מכינים עוגה ברמה גבוהה

אחת העוגות האהובות ביותר על ישראלים רבים, היא עוגת גבינה. אנחנו יכולים למצוא אותה בלא מעט תפריטי קינוחים במסעדות ובתי קפה, לא מעט אנשים מכינים אותה מעת לעת ומגישים לאורחים ולבני הבית, יש גם כאלה שדואגים לשדרג אותה בצורות שונות, בין אם זה באמצעות מרכיבים שהם מוסיפים למתכון המקורי ובין אם זה באמצעות תוספות חיצוניות.

מתכונים לפסח – איך מכינים את עצמנו לחג

אנשים ששומרים על כשרות בפסח, קרי אינם אוכלים חמץ, צריכים להכין את עצמם מבעוד מועד על מנת שיוכלו לספק לעצמם וכן לאורחים שלהם מנות מתאימות, בין אם זה בארוחת החג ובין אם זה במהלך חול המועד.

רוצה להשאר מעודכן?

הזן דוא״ל ונדאג לעדכן אותך בכל מה שחם בתחום האוכל