אם בעבר היינו יכולים לחשוב על מתכונים לפיצות רגילות, או מתכונים שכוללים פיצות עם תופסות כמו זיתים ופטריות, אזי שעם השנים אנחנו יכולים למצוא יותר ויותר מתכונים שמציעים לנו פיצות מגוונות עם מרכיבים שונים. בין היתר, אנחנו יכולים למצוא היום מתכונים גם לפיצות שכוללות בשר וחלב וגם פיצות טבעוניות שכוללות תחליפי גבינה ותחליפי בשר.
מתכון קלאסי לפיצה
הפיצה הקלאסית כוללת מרכיבים מאוד פשוטים. קמח, שמרים יבשים, סוכר, מלח, שמן זית, מים פושרים. כמו כן, יש להוסיף לכל זה את המרכיבים לרוטב העגבניות שמעל הפיצה, והוא כולל שמן זית עגבניות קלופות, שיני שום, צרור בזיליקום טרי, סוכר, מלח, רסק עגבניות ואורגנו. מעבר לזה צריך גם גבינה קשה מגוררת וכן את כל התוספות שאנחנו רוצים לשים על הפיצה. חלק מהתוספות נשים כפי שהן, חלק נצטרך לבשל לפני שנניח אותן על הפיצה.
בתחילה נכין את הבצק, אחרי שהוא יטפח אנחנו נפרוס אותו, נרדד, ואז נשים את כל המרכיבים, ונכניס לתנור בשביל לאפות את הפיצה, עד שהיא תהיה מוכנה.
צריך להדגיש, אנחנו לא מציינים את הכמויות, מאחר וזה תלוי בכמות המנות שרוצים להכין.